Vingerprikken

Tijdens de studie krijgt de deelnemer een aantal keren een vingerprik. Bij deze vingerprik worden een aantal druppels bloed afgenomen om de hoeveelheid bloeddrukverlagers te kunnen meten.
Hier leest u, in het kort, hoe dat gaat.

Voorafgaande aan de vingerprik

Was de handen voordat de vingerprik wordt afgenomen.
De afname gaat het makkelijkste wanneer u warme handen heeft. Hoe warmer de handen namelijk, hoe makkelijker het bloed stroomt en hoe beter het bloed uit de vinger komt. Masseer vooraf even de vinger waar u geprikt gaat worden. Dit kan ook door iemand anders gedaan worden, als u niet zelf de afname doet.
 

De vingerprik

De vingerprik kan afgenomen worden bij iedere willekeurige vinger. Hierbij krijgt u met een apparaatje, de lancet genoemd, een prik in het topje van uw vinger. Dit kan even vervelend zijn, maar doet niet erg pijn. Masseer de vinger zachtjes in de lengterichting naar de top toe. De druppel moet binnen één van de voorgedrukte cirkels op de bloedspotstrip komen. Duw niet met de  vinger op het papier, als een stempel, maar laat de druppel vallen. Op de onderstaande afbeeldingen is afgebeeld hoe dit in zijn werk gaat.

 

 

 

Klik op de onderstaande link voor de volledige instructie:
Gebruiksaanwijzing bloedspotmethode (PDF)